söndag 7 oktober 2012

Potpurri av Västerås Guldkorn

Helgens äventyr i Västerås:
Ett glas på after worken i Sky Bar på våning 24 kan rekomenderas! Det bjöds på plock buffé som ingick när man var där och tog ett glas. Lite Kycklingklubbor, inlagd gruka,ostar, & lite annat småplock. Riktigt bra stämning och utsikten var det inget fel på:
Senare på kvällen övergår afterworken till Pianobar, mycket trevligt!
 
I Västerås hålls höstmarknaden Bondens Egen marknad vid Stora Torget (Bond Torget)
Liten mysig marknad där man kan köpa lokalproducerat direkt från producenten.
 
Höstmarknaden hålls Elva lördagar från 28/7 till 6/10 Så lördagens marknad var den sista för i år, men det blir en Julmarknad två lördagar den 8 och 15 december!
 
Värt att besöka är även Kajplats 9
 Öppna den otroligt tunga dörren och kliv rakt på fiskdisken! Lite längre in kommer man till restaurangen. Väldigt skön saluhallsatmosfär. I Saluhalls delen finns även en bar om man som vi bara stannar för ett pit-stop. En öl i höstsolen med utsikt över hamnen är svårslaget.
 
 Att äta då? Karlson på Taket är beläget på våning 23 i First Hotel byggnaden. Bra service och riktigt god mat! Vi provade:
Till förrätt:
Rådjurspaté med kastanjer och Nibble gårds karré. Serveras med lingoncumberlandsås
&
Västeråsgurksgazpacho med cremé fraiche och rostad brioche
 
Till varmrätt:
Älg på tre vis: Lingonglaserad liten tournedos, Älgrullad, Jägarpaj
&
Oxfilé Wellington serveras med rödvinsås och tryffelpotatipuré
 
Efterrätt:
Äppelpaj med cider och ingefärsglass
&
Chokladsandwich med färska körsbar och glass
 
Bäst av det vi åt var utan tvekan Oxfilé Wellington!
 
 Och lite gott vin till det.
 
Bon appetit!
 


 
 


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar