Kalles Renskavs Wraps:
Fyllning:
1kg Renskav
2 Gula lökar
½ Purjolök
2-3dl Lingon
2½ dl Grädde
Salt & Peppar
Wrap:
Vetetortilla
Isbergssallad
Stek upp all renskav i ordenligt med smör och smaka av med salt och pepper. Det ska vara ordenligt med salt till skav. När skaven nästan är helt färdig lägg den åt sidan och stek upp löken. Den kan vara finhackad eller i lite större bitar om du föredrar det. När löken blivit mjuk och fått lite färg så blanda tillbaka skaven. Slå på grädden och lingonen och låt koka ihop ordenligt.
Lägg ett helt salladsblad i tortillan innan du lägger i fyllningen. Blir både ett trevligt grönt inslag och så skyddar salladen brödet från att bli för geggigt. Serveras med fördel vid en lägereld tillammans med en god öl och trevligt sällskap.
Kantarellsnacks: Smörstekta kantareller med lite lök i korvbröd helt enkelt.
Och vad är en utflykt utan tillhörande pankakor till frukost?
Tack till Joakim & Eddie för ett jag fick använda era foton.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar