söndag 30 september 2012

Billig Lyx igen


(Såg att jag råkat tabort inlägget så nu är det uppe igen)
 
Två enkla steg för att lyxa till den färdigköpta blodpuddingen:
Byt ut bacon mot rökt sidfläsk. Byt ut den köpta lingonsylten mot färska lingon (eller frysta). Inte plockat några lingon? Finns att köpa i butiken.
 
Skär riktigt tunna skivor av sidfläsket och stek tillsammans med blodpuddingen. Behåll svålen vid stekningen för smakens skull men ta bort vid servering då den inte är så trevlig att tugga på. 
Fettet fläsket släpper i från sig gör att det knappt behövs något smör eller olja.
 
När både fläsket och blodpuddingen börjar bli klara häll i önskad mängd lingon i pannan (sparar på disk att göra allt i samma panna) Tycker du lingonen blir för sura så ha på en matsked socker. (Det är ändå mindre än vad som är i köpt lingonsylt).
 
En trevlig sallad att ha till görs enkelt med bara riven vitkål och rivet äpple!
 
 
Bon appetit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar