fredag 8 mars 2013

Kyckling i öl

Fick inspiration av Jamie Olivers besök på en krog där några killar lagade i princip all mat med öl. Så jag tog fram tankemössan och detta blev resultatet:

 
Kalles Kyckling i ÖL
1 kg kycklingkött (typ kycklingfilé, kyckling innanlår osv)
1 st Leffe Brune (En mörk belgisk Ale)
1 st morot och samma mängd palsternacka
1 st röd chilli
2 st vitlöksklyftor
1st stor rödlök eller 2 små
½-1 dl hackad persilja
Några lagerblad
½dl Tomat puré
Torkad timjan
Salt & Peppar
2 msk mörk sirap
 
Börja med att hacka löken och lägg den i en panna på låg värme så den inte blir bränd låt fräsa en liten stund. Häll över sirapen över löken när den mjuknat och låt det hela bubbla på låg värme i 10 min. 
Dela kyckling i lagom stora delar, samma storlek som prinskorvar ungefär.
Lägg bitarna i en kastrull och häll över ölen och 1-2 dl vatten, lägg i lagerbladen, salta och peppra. Låt koka upp. Medans det börjar koka hacka persiljan,chillin och vitlöken. Dela moroten och palsternackan i ganska grova bitar. När kycklingen kokat en liten stund kan den behöva skummas av innan de övriga ingredienserna får åka i. När avskummningen är klar i med de övriga ingredienserna ink. Tomat purén och på med lock.
 
Låt koka....länge...länge..
 
 
Servera med antingen poatismos eller palsternackspuré!
 
Bon Appetit
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar