Citron Pasta med varmröktlax (för 4 pers)
fullkornspasta så det räcker till 4 (1-2 dl okokt pasta/person)
400gr varmrökt lax
1 citron
1 kruka dill (sån som finns att köpa i affären)
400gr färskost typ philadelphia (finns en från lidl med bara 0,2% fett som är kanon!)
½ dl matlagningsgrädde
½ vitt vin
1 ask med coctailtomater
Salt & peppar
Börja med att koka upp vatten till pastan, lägg i pastan direkt i det kalla vattnet det är inte så noga. Smaksätt gärna vattnet med Vegeta om du har det hemma annars en ordentlig nypa salt. Hacka hälften av dillen från krukan och lägg i vattnet.
Medans pastan får koka så värm färskosten och grädden i en annan kastrull. Riv i skalet från citronen (bara det gula!) och dela sedan citronen och klämm i saften. Slå på grädden och vinet och låt koka ihop lite. Hacka i resten av dillen i såsen. Smak sätt med salt och peppar och kanske lite mer vin. (tänk på att smaken ändras när alkoholen fått koka ur)
Dela laxen i små kuber eller liknande och dela tomaterna på hälften.
När Pastan är klar slå av vattnet, häll i såsen,laxen och tomaterna och blanda runt allting. Vill du ha lite mer protein så slå på ett ägg innan servering.
Svårare än så är det inte.
Bon Appetit
(och nej jag tog ingen bild)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar