söndag 2 december 2012

Klassiker

Köttbullar på mufflon och duchessepotais med bea. En upp hotning av klassikern med potatismos och brunsås. Köttbullar: färs + salt & peppar. Lite kärlek när man rullar och steker dem så behövs inte så mycket mer. (Med vanlig färs så får man krydda på lite tycker jag) duchessepotais får ni googla! Eller fråga min kära sambo då hon är grym på det! Men grunden är potatismos, blanda i ägg och mjöl/grädde och spritsa i en form och gratinera i ugnen med lite ost på toppen.

Vill man göra julköttbullar med tex apelsin eller kanel i så rekommenderar jag vanlig nötfärs. Synd att förstöra den goda vilt smaken i mufflon eller älgfärs.

Bon appetit

2 kommentarer:

  1. Duktiga ni är !!! och farmors tallrikar <3

    SvaraRadera
  2. Jag antar att du menar mjölk å inte mjöl <3

    SvaraRadera