fredag 18 januari 2013

Utflyktskrubb

Vad är blott en fredag med -10 sol och en tur på isen? Fredagar kan knappast bli bättre än så här. Jag och Jenni drog direkt när hon hade slutat ut till Lida. Jag hade redan packat i ordning lite matsäck och slängt in skridskorna i bilen. En utflykt är väll ingen utflykt om man inte har med sig nåogt att äta? Denna gång blev det Chiabata med Lax & Keso röra.

Laxröra för 4 personer.
250gr ekologisk keso (eller vanlig)
300 gr Varmrökt Lax
1 Citron
En halv liten burk Röd kaviar
1½ dl fin hackad gurka
½ dl finhackad dill
½d dl finhackad gräslök
Salt & peppar
 
Blanda keso och laxen med en gaffel (laxen delar sig lättare då) rör ner kaviar,gurka och örterna. Smaka av med saften från 1 citron,salt & peppar. Skiva lite tomat och skölj några fina salladsblad. Skär Chiabatabröd på längden och fyll med grönsakerna och röran. Toppa gärna med lite groddar.
Jag valde något som hette Fitness Chiabata som fanns på Ica. De innehöll lite surdeg och frön och grejer som satte god smak! Sen är det ju lite nyttigare också! Är man duktig bakar man själv. Är man inte duktig på att baka eller har en bra mataffär/bageri att vända sig till så funkar vilken baugette som helst till detta. 
 
Till detta fanns det självklart en termos med varm choklad med i väskan också! Minimjök, råkakao (finns i bla. saluhallar eller i välsorterade butiker) och söta med acaihonung. Gillar du inte honung, söta med socker i stället.  Och som alla vet är Kakao nyttigt inte bara för själen utan också för kroppen.





Hoppas bilderna inspirerar till båda lite utvistelse och lite god mat!
Bon Appetit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar